Landskabet ved Strøby er tegnet af Ullrich Rössing og bragt sammen med en artikel om Martin A. Hansen i Dagbladets ugetillæg, 1975.

Aktiviteter

Temadag om besættelsen, Hadsten

Dato: 17-03-2018, kl. 10:00 – 16:30


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/www.caverna.dk/martinahansen/cvm/wp-content/plugins/cavemen/modules/events/post_type-event.inc.php on line 702

Landsforeningen Martin A. Hansen vil i 2018 og 2019 sætte fokus på Martin A. Hansens indsats og virke i de sidste besættelsesår og de første efterkrigstidsår.

Landsforeningen har i den forbindelse indgået et samarbejde med Gyldendal om udgivelsen af en bog om Martin A. Hansen og Besættelsen. Bogen forventes at udkomme d. 20.august 2018. Bogen vil indeholde dels tekster af Martin A. Hansen, som i perioden 1944-47 blev trykt i det illegale skrift ”Folk og Frihed”, i ”Frit Danmark” og i den illegale antologi ”Der brænder en Ild”, dels artikler af litterater, historikere og teologer, der i deres skrift forholder sig til tiden, temaet og personen Martin A. Hansen. Hovedtemaer, som Martin A. Hansen diskuterer i sine tekster, hvor ’Dialog om Drab og Ansvar’ og ’Juli 44’ hører til de mest kendte, er bl.a. samarbejdspolitikken, modstandskampens imperativ, herunder spørgsmålet om likvidering af stikkere, modstandsbevægelsens rolle i efterkrigstidens Danmark, retsopgørets fallit og den hurtige glemsel af offerviljen for de bærende værdier, som havde haft afgørende betydning i modstandskampen.

Hent folderen med programmet her.

Ved kopiering til folder fra pdf. fil – aktiver:
* alle
* formindsk for store sider
* udskriv på begge sider > * vend på den korte side
* liggende

 

  • Dato: 17. March 2018, kl. 10:00 - 16:30
  • Arrangør: Landsforeningen