Landskabet ved Strøby er tegnet af Ullrich Rössing og bragt sammen med en artikel om Martin A. Hansen i Dagbladets ugetillæg, 1975.

Landsforeningen har modtaget en skitse af en stendysse udført af Martin A. Hansen 29. oktober 1949 foræret bogmanden Carl Otto Dumreicher.

Skitsen viser den også nu berømte “Frenderup-dysse”, som ligger lidt nord for “Malergaarden” (museum for malerfamilien Sigurd Swane).

I en periode i 1949 lånte Martin A. Hansen et af gårdens ekstra huse for at have fred til arbejdet med radioromanen “Løgneren”. Han tog mange cykelture i Odsherreds omegn og udførte en række skitser af landskaber og fortidsminder i det område. Skitsen er en af disse mange inspirationer, som dette år blev foræret bibliotekaren og forfatteren Carl Otto Dumreicher (1879 – 1965), i 1949 medlem af Dansk Forfatterforening.

Martin A. Hansen har tegnet ikke så få skitser af vore 5.500-årige stendysser og hans særlige digtersyn på og forståelse af disse gigantiske og tusindvis af kultkonstruktioner kom til udfoldelse i storværket “Orm og Tyr” (1952).